ProComp | » Eksempler


Hvad med virkeligheden?

Hardware er naturligvis en vigtig del af en virksomheds infrastruktur. Men det hører heldigvis til i den billige ende! Herunder er et par eksempler på løsninger, tilpasset virksomheder i forskellige størrelser, og med forskellige behov:

Nystartet:
Som nystartet har man behov for en løsning som virker. Og man har behov for noget som kan udbygges. Men man har ikke ret mange penge!

Arbejdsopgaverne er mange: kontakt til kunderne, regnskab, markedsføring, lagerstyring oma. Løsningen er en driftsikker PC, tilsluttet en multimaskine som både er fax, kopimaskine og printer. Der er ikke råd til luksus, men der er naturligvis råd til sikkerhed! Backupløsningen skal fungere, og et lyn må ikke kunne ødelægge ens forretning.

Hardwaren vil koste ca. 8.000.-, og softwaren ca. 3.000.-


Godt i gang:
Virksomheden er "på rette vej", og der er kommet en sekretær og en sælger til. Nu må det godt se ud af lidt mere, og regnskabet skal i hvertfald fungere.

Direktøren skal have "lidt lir", som egentlig blot er sund fornuft, nemlig fladskærm og trådløst tastatur/mus. Det gør det lidt mindre hårdt at "sidde der bag skærmen". Og når det er sund fornuft, skal sekretæren naturligvis også have - sygedage koster dyrt! Sælgeren derimod, han skal ud af døren, så han får sin fladskærm med - sammen med resten af kontoret i en bærbar. Nu skal der netværk til, alle skal jo have adgang til alt. Og internet med høj hastighed - der er muligheder "derude"...

Hardvaren koster ca. 30.000.- og softvaren ca. 10.000.-


Den "store" virksomhed:
Virksomheden har en direktør, 2 sælgere i marken og 1 "i huset", 1 sekretær/bogholder, en designer/tegner, en servicechef og en servicemand/lagerarbejder - i alt 8 mennesker. Disse har vidt forskelligt behov:

Direktøren skal have en præsentabel PC, som "pynter" på kontoret. Den skal naturligvis kunne det hele, incl. præsentationer via DVD m.m.
Sælgerne i marken har brug for at have adgang til deres data hele tiden. De udstyres med nyeste teknologi i bærbar version.
Den interne sælger har "bare" brug for noget der virker.
Sekretæren skal holde samling på alle trådene, og skal samtidig fakturere og bogføre.
Tegneren har som den eneste virkelig brug for maskinkraft. Han udstyres med det hurtigste der kan fås, og med en stor skærm og et virkelig godt grafikkort.
Servicechefen har stort set samme behov som sekretæren og den interne sælger.
Serivcemanden har brug for at kunne håndtere det interne lager, med bla. stregkoder.

Alle forsynes med løsninger, hvor vægten er lagt på ergonomi, udseende og driftsikkerhed. Alle har således fladskærme (bortset fra tegneren, som skal bruge en meget detaljeret skærm og lageret, hvor skærmen skal kunne holde til en lidt hård medfart) og trådløse tastaturer/mus. Alle er tilsluttet husets server, som automatisk laver backup, dels på ekstra diske, og dels via ADSL-forbindelsen til et "safehouse". Alle er ligeledes beskyttet mod strømsvigt og lynskader via UPS - som i øvrigt også beskytter samtlige telefoner. Der er rige muligheder for udskrift: en laserprinter sørger for de mange sider og for fakturaerne med FI-kort. En multimaskine sørger for farveprint, kopiering, fax og indscanning til samtlige brugere. Og på lageret håndteres alle forsendelser med både stregkodeprint og fragtbreve. Løsningen bindes sammen af et 100Mbit netværk med høj sikkerhed mod kabelfejl. Alle har via netværket ubegrænset adgang til internettet - beskyttet af en firewall - og alle kan se alles kalendere m.m.
Kort sagt en komplet kontorløsning, hvor alt fungerer på virksomhedens præmisser!

Og prisen? Den er nærmest komisk:
alt hardware, incl. netværk, koster ca. 90.000.-

Dertil kommer en del software, hvoraf meget vil være lavet specifikt til virksomheden.

En samlet løsning med Microsoft™ WindowsXP/OfficeXP, hjemmeside, intranetløsning, bogholderi, lagerstyring og kundestyring vil koste ca. 40.000.-, incl. undervisning af samtlige medarbejdere.

Den samlede løsning vil altså koste mindre end en varebil! Og driften, incl. service, webhotel og frit internetforbrug vil ligge på under 1.500.-/md.
Installationen kan forgå ved at etablere det nye netværk og lave en komplet køreklar løsning. Når alt så kører tilfredsstillende, skiftes ganske enkelt til den nye løsning, og den gamle skrottes. På den måde opnås et minimum af driftsforstyrrelser.
Når en ny medarbejder starter, er det blot at indkøbe en ny PC til ca. 10.000.- og så oprette en ny bruger. Ovenstående løsning følger fint med, selvom I bliver 50 ansatte...


Det sidste eksempel er i øvrigt taget fra den virkelige verden. I forbindelse med ansættelsen af sælger nummer tre, kontaktede virksomheden ProComp, for at købe en bærbar. Vi blev enige om i stedet at kigge på virksomhedens interne struktur, og endte med at anbefale at den nye sælger "blev hjemme" for at effektivisere arbejdet for de to øvrige. Samtidig blev hele virksomhedens arbejdsgang omlagt, og al hardware/software udskiftet. Resultatet er, at virksomhedens omsætning er mere end fordoblet! Og hele investeringen i omlægningen af virksomhedens IT-løsning er GRATIS - takket være en sparet firmabil.
Samtidig er driftsudgiften faldet med ca. 30.000.- om året - bla. grundet et meget stort fald i internetudgiften, og et farvel til en meget dyr og meget dårlig servicekontrakt...

Generelt:
En del virksomheder er begyndt at se kritisk på deres IT-løsning. Tit er der tale om "lap-på-lap"-løsninger, som er alt for dyre i drift og vedligeholdelse, og som resulterer i alt for lav produktivitet. Mange har opnået store besparelser ved simpelthen at smide ALT ud og begynde på en frisk. Men det kræver naturligvis mod - og en dygtig samarbejdspartner!

Hvordan fungerer IT-løsningen i jeres virksomhed? Og hvad koster det?

        


ProCreator v4.9.2 | Content Management System